HELSINKI. Jokereiden ja SKA Pietarin välinen ulkoilmapeli lähti yleisön kannalta liikkeelle ikävällä tavalla.

Moni katsoja ei ehtinyt seuraamaan lainkaan ensimmäistä erää odottamattoman kaaoksen takia. 18 300 katsojan seisomakatsomot ruuhkautuivat pahasti, kun oviaukot tukkeutuivat.

Taustalla oli ainakin osittain huono organisointi. Järjestysmiesten puutteellinen ohjeistus sai ihmiset jäämään laumoittain sisäänkäynnin yhteyteen. Se ruuhkautti yleisömeren ja aiheutti paljon närää.

Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen myöntää, että tilanteesta pitää ottaa opiksi.

– Tästä pitää kirjoittaa, jotta HIFK-Kärpät-peliin voidaan ottaa oppia. Se johtui osittain siitä, että porukka tuli katsomoon liian myöhään. Ihmiset alkoivat kerääntyä katsomoihin vasta, kun JVG soitti ennen ottelun alkua, Kohonen ynnää.

Myös ohjeistus oli vaisua ennen peliä. Yleisö täytti katsomot ennen peliä lähinnä oman mielensä mukaan. Kuuluttaja joutui ottelun aikana pyytämään useaan otteeseen, että katsojat tiivistäisivät.

– Järkkäreiden olisi pitänyt olla aktiivisempia. Eturivissä ja reunoilla oli todella hyviä paikkoja vapaana – nyt ihmiset jäivät oviaukkoihin katsomaan. Ymmärrän, että jos ei ohjata kunnolla, ei ihmiset osaa mennä, Kohonen ynnää.

Upea uusi ennätys

Muuten tapahtuma toimi erinomaisesti. Ensimmäisen erän ongelmien jälkeen myös katsojat mahtuivat lopulta helposti otteluun.

Kauniin talvi-illan kiekkokohtaaminen rikkoi myös KHL:n yleisöennätyksen – virallisesti paikalla oli 17 645 katsojaa. Kohosen mukaan paikalla saattoi olla jopa enemmän väkeä.

Kiekkopomo kehui tapahtumaa kaikin puolin onnistuneeksi.

– Meillä oli enemmän väkeä kuin ilmoitettu määrä. Katsomot vetävät normaalioloissa sen 21 000 katsojaa. Me olimme varanneet siihen hieman reserviä – ja se oli nyt jo todella täynnä, Kohonen ynnää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo