Tappara ja Pelicans tiedottivat tiistaina suru-uutisesta.

Liigaseura ilmoitti seuran ex-päävalmentaja Mikko Saarisen kuolleen. Valmentaja oli menehtyessään 47-vuotias. Saarinen taisteli seurojen mukaan pitkään vakavaa sairautta vastaan, mutta nukkui lopulta pois viime viikonloppuna.

– Mikko Saarinen muistetaan pitkäaikaisesta ja tarmokkaasta ponnistelusta tapparalaisen juniori- ja Liigakiekkoilun hyväksi, viimeksi Liigajoukkueen päävalmentajana. Se työ oli pyyteetöntä ja periksiantamatonta ison tapparasydämen omaavan valmentajan työtä, Tappara-pomo Heikki Penttilä kirjoittaa.

Pelicans ja Tappara pelaavan tiistain illan liigaottelussa Isku Areenalla mustat surunauhat käsivarsissaan. Valmentaja ehti toimia molempien joukkueidein peräsimessä urallaan.

– Keskustellessani Mikon kanssa muutamia kertoja tämän vuoden aikana hän oli vielä valmis tekemään työtä tapparalaisen menestyksen eteen. Valitettavasti hänen voimansa kuitenkin yllättäen ehtyivät, tällä kertaa viimeisen kerran, liian aikaisin. Syvä hiljaisuus ja kiitollisuus valtasivat mielemme, Penttilä muistelee.

Lähteet: Tapparan ja Pelicansin tiedotteet