Dave Spina on joutunut aloittelemaan uutta elämää kiekkouran päätyttyä.

TPS:ssä vielä viime kaudella kiekkoillut huippuhyökkääjä joutui kesällä tekemään kovan päätöksen: kiekkoura sai jäädä päähän tulleiden vammojen takia. Sen myötä Spina on elänyt syksystä uutta elämää.

Totuttelu kiekkoarjesta irtautumiseen on tuntunut erikoiselta.

– Olen vanhempi, mutta tuntuu silti oudolta kysyä: onko tämä viikonloppu oikeasta vapaa, Spina kertoo Arizona Rubberin haastattelussa.

Jenkkitaituri ehti pelata pitkällä urallaan sekä ECHL:ssä, AHL:ssä että Liigassa. Viimeiset kolme kautta sujuivat Suomessa. Pelin ohella hyökkääjä ei kaipaa jatkuvia kipuja.

– On outoa herätä aamulla ilman päänsärkyä tai kipuja. Treenaan yhä kovaa, sillä nautin siitä, mutta se ole lainkaan samanlaista kuin aiemmin. Nautin käydä vaimoni kanssa lenkillä ja yritän löytää uusia tapoja pysyä aktiivisena, Spina virnistää.

Nolla peliä NHL:ssä

Spina ei lukuisista upeista AHL-kausista huolimatta päässyt koskaan NHL:ään. Se ei ole kateroittanut hyökkääjää.

Kiekkotaituri kertoo saaneensa muun muassa Suomessa paljon kehuja pelistään. Ne tuntuvat hyvältä.

– Tuntuu hienolta, että moni kokenut NHL-pelaaja on ihmetellyt, miksi en pelannut NHL:ssä suurimman osaa uraani. Näin ovat sanoneet muun muassa kaverit kuten Henrik Tallinder, Eric Perrin, Ladislav Nagy, Petteri Nummelin ja Jeff Giuliano, Spina kertoo.

Hyökkääjän viimeiseksi kaudeksi jäi 2016-17 Turussa. Laituri nakutti TPS:n riveissä 48 peliin tehot 8+27=35. Yhteensä alle Suomessa tuli 166 peliä kovin tehoin 45+77=122.