Jyväskylän jättimäinen Hippos2020-hanke nytkähti jälleen tänään hieman eteenpäin. Hankkeen innovaatiokumppaniksi päätettiin esittää Lehto Group Oyj:n ja Fennia Varainhoito Oy:n konsortiota.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto tekee päätöksen sopimuksista sekä koko hankkeen toteutuksesta kevättalven 2018 aikana. Valtuuston päätöksen jälkeen rakentaminen voi alkaa jo keväällä 2018.

Hippos-hankkeen valmistumisella on tietysti suuria vaikutuksia myös Jyväskylän ja Keski-Suomen alueen jääkiekkoilulle, mutta myös koko Suomen jääkiekkoilun kannalta.

– Jyväskylä ja Hippos2020 ovat hakeneet Suomessa 2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikkakunnaksi, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo kaupungin tiedotteessa.

Hippokselle nousee uusi 7000 katsojan monitoimiareena, uusi sisäliikuntakeskus palloilulle, yleisurheilulle ja kamppailulajeille sekä voimistelutalo ja jalkapallon sisähalli tai 4000-5000 katsojan jalkapallostadion avattavalla katolla. Lisäksi alueelle rakentuu monipuolinen ulkoliikuntapuisto, palloilukenttä ja siihen yhteyteen talviajaksi mahdollisesti myös tekojää mm. yleisöluisteluun.

– Lisäksi Hippoksen uudet tilat mahdollistavat myös yleisurheilun EM-sisähallikilpailujen hakemisen tulevaisuudessa. Tähän mennessä Suomessa ei ole ollut vielä paikkaa, jossa yleisurheilun EM-sisähallikilpailujen vaatimukset täyttyisivät. Hippos2020 muuttaa tilanteen ja näin ollen Jyväskylä ottaa entistä vahvemmin paikkansa kansainvälisten kisojen järjestäjänä ja liikuntakaupunkina, Koivisto kertoo.

Lähde: Jyväskylän kaupungin tiedote.