Sami Vatasen kuluva kausi NHL:ssä on varmasti ollut mieleenpainuva suomalaiselle, sillä vaihtoihan hän Anaheim Ducksin paidan New Jersey Devilsin sotisopaan. Pakilla on varsin selvät teesit siitä, mitä hän haluaa tuoda uuteen joukkueeseen – vaikkakin pistetehtailu on tällä kaudella ollut vielä ainakin toistaiseksi vaisua.

– Hyökkäystaitoa yritän tuoda. Koitan avata peliä tosi hyvin omalta alueelta. Kunhan joukkue voittaa, niin sen jälkeen minun tavoitteet ovat täyttyneet, suomalaispuolustaja sanoi NHL.comin suomenkielisten sivujen haastattelussa.

Kuten todettua, Vatasen tämä kausi on pisteiden valossa ollut heikko, sillä hän on painanut 21 kamppailussa vaatimattomat pisteet 1+3.

Viime kauden saldo oli upea 3+21, kausi 2015-16 toi vieläkin upeammat tehot 9+29.

Tehottomuus ei kuitenkaan JYP-kasvattia paina.

– Nyt tuntuu hyvältä, ei ole ongelmaa. Ei ole saanut ihan kaikkea irti itsestään, totta kai on pitkä kausi, niin on aikaa pelata paremmin.