NHL:n yksi kokonaisvaltaisimmista sentteistä, Aleksander Barkov lähestyy kovalla vauhdilla 300:n pelatun runkosarjaottelun rajapyykkiä. Raja rikkoutunee alkuvuodesta, sillä nyt vyöllä on 285 kamppailua, lisäksi kokemusta on myös kertynyt kuudesta pudotuspeliottelusta.

Kaudella 2013-14 alkaneella NHL-urallaan Barkov on näyttänyt sen, että mainittu kokonaisvaltainen pelaaminen on suomalaisen suurin vahvuus. Esimerkiksi tehotilasto on ollut runkosarjan päättyessä parhaimmillaan peräti +18 ja huonoimmillaan vain -4.

Esimerkiksi viime kaudella hän voitti sisäisen tehotilaston ylivoimaisesti (Barkov +13, Seth Griffith kakkosena lukemalla +6). Ja kun mainion kokonaisvaltaisen pelaamisen lisäksi pisteitäkin on syntynyt hyvin (piste-ka 0,71), on suomalainen ollut turhan aliarvostettu tähti heikossa Panthersissa.

Suomalaistähti sai kehuja ESPN:n haastattelussa kollegoiltaan, jotka sivusto tosin jätti mainitsematta nimeltä.

– Hän on todella, todella hyvä, mutta hän pelaa Floridassa, joten hän ei saa tunnustusta, Pacific-Divisioonassa pelaava puolustaja jyräytti.

– Oletko nähnyt joitakin hänen rangaistuslaukauksia? Mielestäni olen nähnyt ne Twitterissä tai Instagramissa tai jossain. Ne ovat järjettömiä, Metropolitan-Divisioonassa pelaavan joukkueen hyökkääjä puolestaan kehui.

Kuten ylempi kommentti toi ilmi, on Barkov jäänyt varjoon surkean Floridan panoksen takia. Nytkin joukkue on jo suhteellisen kaukana pudotuspeleistä, sillä torstai-iltana matkaa jatkopaikkaan oli jo kahdeksan pinnaa.