Leijonalegenda Sami Salo nauttii uudesta roolistaan jääkiekon puolella. Ex-huippupakki iski hokkarit naulaan keväällä 2014 – nyt kiekkokonkari on tehnyt paluun lajin pariin valmentajan roolissa.

Kokenut kiekkomies vaikuttaa nykyään sekä TPS:n että Nuorten Leijonien valmennusryhmässä. Urallaan 980 NHL-peliä pelannut huippupakki kertoo nauttivansa uudesta roolista.

– On ollut hienoa, mutta myös haastavaa. Se on ollut jopa yllättävää, kuinka haastavaa ja raskasta tämä on ollut. Paljon pitkiä päiviä ja harjoitteluiden suunnitteluun menee paljon aikaa sekä pelaajien palautteen antaminen sekä pelien purkaminen vaatii paljon, Salo ynnää Leijonat.comille.

Päivät venyvät usein pitkiksi toimistolla. Salon eleistä huokuu silti tyytyväisyys uudesta roolista: nyt kiekkokonkari potkii tulevaisuuden NHL-nimiä eteenpäin.

– Pelaajan sitä puki varusteet päälle ja pois. Ei sitä pelaajana pystynyt edes kuvittelemaan, kuinka paljon haastavampaa tämä homma on valmentajana, Salo virnistää.

Miltä Nuorten Leijonien hurja nippu näyttää NHL-konkarin silmään? Entä mistä suomalaispakkien hurja marssi kohti NHL:ää johtuu? Katso koko Salon haastattelu tästä:

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo