Nuorten Leijonien mukana parhaillaan MM-kilpailuissa kamppaileva puolustaja Olli Juolevi siirtyi lokakuussa NHL-seura Vancouver Canucksin organisaatiosta Liiga-seura TPS:ään.

Turussa Juolevi pääsee nauttimaan entisen NHL-puolustajan Sami Salon (kuvassa) opeista. Salo pelasi NHL-urallaan yhdeksän kautta juuri Vancouverissa, ja on sittemmin käynyt opastamassa seuran puolustajalupauksia kesäleireillä.

Juolevi on moneen otteeseen ehtinyt kehua Salolta saamiaan neuvoja ja valmennusta. Hän on kertonut ex-huippupuolustajan osaavan opettaa monissa pieniltä vaikuttavissa mutta tärkeissä yksityiskohdissa, joita keskivertokatsoja ei edes huomaa peliä seuratessaan. Yhdeksi tällaiseksi asiaksi Juolevi on nimennyt sen, missä kulmassa puolustaja lähestyy vastustajaa.

Juolevi kehuu Salon valmennusta myös nuorten MM-kisojen virallisilla nettisivuilla. Salo kuuluu myös Nuorten Leijonien valmennustiimiin.

– Hän antaa paljon pieniä vinkkejä yksilöpelaamiseen liittyen. On hyvä saada oppia entisiltä pelaajilta, Juolevi korostaa.

Salo tuli tunnetuksi hurjasta lämäristään, ja tämä on auttanut myös Juolevia kehittämään laukaustaan. Juolevilta kysytttiinkin, joko hän laukoo sadan mailin (160 km/h) vauhdilla.

– Enpä usko! Siihen tarvitaan erityisiä kykyjä ja ehkä myös vähän eri tavalla joustava maila. Mutta yritän kyllä kovasti oppia, Juolevi vastasi nauraen.

Juolevi huomautti, että Salolla on edelleen erittäin hyvä lämäri.

– Maalivahtimme TPS:ssä ovat iloisia, että hän ei pelaa enää. Mutta silti, kun hän joskus laukoo harjoituksissa, maalivahtimme pelkäävät, Juolevi heitti.