Vaasan Sport koki keskiviikkona kirvelevän 2-1-kotitappion jatkoajalla KalPaa vastaan.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kehui joukkueensa pelaamista, vaikka tulos jäi puuttumaan.

Sen sijaan täyslaidallisen sai 22-vuotias jenkkihyökkääjä Sam Povorozniouk, joka aloitti ottelun kolmosketjussa, mutta pelasi lopulta reilun minuutin.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa toimittajia kiinnosti penkityksen syy. Tämä sai Valtosen avaamaan sanaisen arkkunsa.

– Tämä ammattilaisurheilu on siinä mielessä metka homma, että vähintä mitä voi olla on se, että sä olet valmis, kun tulet pelaamaan. Ja sitten punnitaan sen jälkeen, että miten sä suoritat siellä kentällä ja hän ei ollut todellakaan valmis pelaamaan, Valtonen aloitti.

Jo edellisissä otteluissa yhdeksän tehopistettä tällä kaudella iskeneen hyökkääjän rooli oli tipahtanut. Keskiviikkona oli vuorossa täydellinen koirankoppi. Povoroznioukin roolin otti ylimääräiseksi hyökkääjäksi merkattu Jesse Paukku.

– Kaksi vaihtoa ja ei häntä pystynyt peluuttamaan. Paukku tuli erinomaisesti sisään ja Paukku jatkaa. Povorozniouk ei ainakaan tuossa tuu jatkamaan. Jos ei malariaa tule, niin hän ei pelaa seuraavassakaan pelissä, Valtonen tykitti.

Katso Valtosen kommentit lehdistötilaisuudesta yläpuolelta!