Kouvolan Kookoo on ollut kahden erän ajan niin sanotusti pesukoneessa kotiottelussaan Lahden Pelicansia vastaan.

Tilanne ottelussa on kahden erän jälkeen tasan 1–1, mutta maalivahtien torjunnat kertovat aivan muusta kuin tasaväkisestä ottelusta: KooKoon Samu Perhonen 29, Pelicansin Janne Juvonen 9. Avauserässä Juvonen torjui vain kerran, Perhonen 18 kertaa.

Jo yhdessä vaihdossa avauserän lopulla Perhonen torjui moninkertaisesti Juvosen koko erän torjuntamäärän. Neljällä neljää vastaan pelattaessa Pelicans järjesti KooKoon maalille todella hurjan mylläkän, mutta Perhonen ei vain suostunut antautumaan.

Ensin Perhonen otti ihan ”tavallisen” torjunnan Mikko Kousan rystylaukaukseen. Seuranneesta ruuhkasta Casimir Jurgens luuli nostavansa kiekon tyhjään verkkoon, mutta jostakin Perhonen syöksyi venyttämään kilpensä kiekon tielle.

Tilanne jatkui, ja Kousa sai poikittaissyötön lähes tyhjän maalin eteen. Tämän laukauksen Perhonen torjui mailansa lavalla ilmasta. Kun kiekko jäi vielä pyörimään maalille ja Pelicansin pelaajat yrittivät survoa laattaa verkkoon, Perhonen torjui hässäkässä pari kolme laukausta.

Perhonen, 24, pelaa Liigassa jo neljättä kauttaan. Koko urallaan mies ei kuitenkaan ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa minkään joukkueen ykkösvahtina. Esimerkiksi viime kaudella Perhonen pelasi KooKoon maalin suulla 17 ottelua, joista keräsi vain kolme voittoa. Miehen tilastot jäivät vaatimattomiksi: päästettyjen maalien keskiarvo 3,37, torjuntaprosentti 88,84.

Tällä kaudella Perhonen on ennen tämän illan ottelua pelannut kuusi ottelua (2 voittoa, 2 tasapeliä, 2,87/91,12%). Tämän illan esityksen perusteella töitä on kuitenkin luvassa jatkossa paljon lisää.

Katso Perhosen uskomaton torjuntasarja tästä Ruudun linkistä.