Hyökkääjä Eeli Tolvanen on tehnyt kuluvan kauden aikana suuren vaikutuksen kaikkiin jääkiekkoa seuraaviin ihmisiin.

Vasta 19-vuotias suomalaislupaus on ollut välillä KHL-jäillä täysin pitelemätön, kun 39 otteluun nuorukainen on takonut komeat tehot 17+15=32. Ennen kaikkea Tolvasen hurja laukaus on kerännyt ihailua.

– Hän luo maalipaikkoja lähes jokaisessa vaihdossaan. Hänen ensimmäinen potkunsa ja nopeutensa tekevät hänestä erittäin vaikean vartitoitavan, NHL:n kykyjenetsintäosaston David Gregory kommentoi NHL.comille.a

Myös Nashville Predatosin apulais-GM Paul Fenton pitää Tolvasen lähes ainutlaatuista laukausta arvossaan.

– NHL:ssä ei ole montaa pelaajaa, jotka pystyvät tekemään maalin aloitusympyrän yläkaarelta nopealla laukauksella. Tuollainen kyky on harvinaisuus. Pidämme hänen laukauksensa nopeudesta, tarkkuudesta ja tavasta lähettää kiekko liikkeelle. Hänellä on potentiaalia tehdä maaleja monella eri tavalla – kunhan hän kasvaa ammattilaiseksi, Fenton kommentoi.

Tolvasta ollaan viety huhuissa jo tällä kaudella NHL:ään, mutta ainakin toistaiseksi tiedot ovat pitämässä nuorukaisen KHL-jäillä aina kauden loppuun saakka. KHL-kauden jälkeen NHL on kuitenkin edelleen käynnissä, joten se on asia erikseen, mitä silloin tapahtuu.