© Kuva: Juha Tamminen

KSML: JYP-leiristä lauotaan kritiikkiä Liigalle – ”Hölmöä, tyhmää!”

Jyväskylän JYP on aiheuttanut itse itselleen ylimääräisiä haasteita hyvillä otteillaan.

JYPin dilemma on joukkueen hyvä menestys jääkiekon Mestarien liigassa. Välieriin asti selvinnyt joukkue on hyvin sujuneiden CHL-pelien takia melkoisessa otteluruuhkassa. Ja se näkyy myös keskisuomalaisten otteissa ailahtelevaisuutena.

Tiistaina JYP kairasi CHL-välierien ensimmäisessä ottelussa 4–2-voiton tshekkiläisestä Ocelari Trinecistä ja otti ison askeleen kohti finaalia. Eilen joukkueen henkinen ja fyysinen lataus ei ollut parhaimmillaan Hämeenlinnassa, ja HPK vei voiton maalein 5–3.

Joulukuussa JYPin pelit CHL:n puolivälierissä aiheuttivat ottelusiirtoja ja pienimuotoista kalabaliikkiakin, kun joukkue joutui pelaamaan peräkkäisinä päivinä Tshekissä ja Vaasassa. Tuolloin, kuten nytkin, JYP oli CHL-peliä seuranneessa Liiga-ottelussa kaukana parhaalta tasoltaan.

Tiistaina Trinecin verkkoon kaksi maalia täräyttänyt Mikko Mäenpää sanoi tänään ilmestyneessä Keskisuomalaisen paperilehden haastattelussa CHL-ottelujen vaikuttavan esityksiin Liigassa.

– Mieluummin sitä pelaa kuin treenaa. Tiistain peli oli vauhdikasta kiekkoa. Se tuntuu hölmöltä ja tyhmältä, että pelejä joudutaan siirtämään CHL:n takia. Sarjaan pitäisi panostaa yhtä tosissaan kuin futiskuvioissa, Mäenpää viittasi Keskisuomalaisessa jalkapallon Mestarien liigaan.

CHL:n finalistit ratkotaan lopullisesti ensi tiistaina, kun JYP matkustaa Trineciin. Sen jälkeen JYPin seuraava Liiga-ottelu on vuorossa kahden välipäivän jälkeen ”vasta” perjantaina.