MTV: Jokerien leiristä erikoisia puheita – ”Lepsuutta, laiskuutta, kiimaa puuttuu!”

© Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit nappasi eilen KHL:ssä 3–1-voiton kiinalaisesta Kunlun Red Starista, mutta silti joukkueen sisältä kuultiin ottelun jälkeen erittäin kriittisiä puheenvuoroja.

Niin päävalmentaja Jukka Jalonen kuin hyökkääjä Jesse Joensuu näkivät, että joukkue ei ollut läheskään parhaalla tasollaan.

– Ensimmäinen erä oli ihan kohtuullinen meiltä. Toisessa erässä parilla ketjulla ajatukset rupesivat olemaan enemmän hyökkäyspelissä kuin puolustamisessa ja molempiin suuntiin tiiviisti pelaamisessa, ja se näkyi kyllä semmoisessa lepsuudessa, Jalonen lateli MTV Sportin haastattelussa.

– Onneksi (maalivahti Ryan) Zapolski oli hyvä ja meidän alivoima toimi. (John) Normanin ketju oli erinomainen koko ottelun ajan. Kauttaaltaan koko joukkueena ei saatu kyllä ryhmästä tänään parasta irti. Mutta voitto on aina voitto, ja kovan työn takana tässä sarjassa.

Joensuu arveli ongelman olevan henkistä laatua.

– Joku siinä on… Meillä on ollut jotain henkistä laiskuutta; meillä ei ole sitä samaa tarvittavaa kiimaa, tai jotain meidän pelistä puuttuu, mitä meillä oli silloin, kun pelattiin hyvällä tasolla, Joensuu pohti MTVSportin haastattelussa.

– Tässä on ollut viidentoista pelin aikana liian monta sellaista peliä, ettei olla saatu itsestämme parasta irti. Mutta täytyy muistaa, että kolme pinnaa on kaikkein tärkein. Ei sitä kukaan vaihtaisi hyvään peliin, jos ei tule kolmea pinnaa, Joensuu muistutti.

– Ilman muuta meillä on jossain ruuvissa kiristämisen varaa.

Joensuu muistutti, että ennalta ”heikompia” joukkueita vastaan Jokerien pelin taso usein laskee ottelun edetessä. Vastapainoksi joukkue pelaa koko ottelun paremmin silloin, kun vastustaja on ennalta niin sanotusti kovempi joukkue.

– Pään sisästähän silloin on kysymys, Joensuu sanoi.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena ja varmistanut jo pudotuspelipaikkansa. Seuraavaksi Jokerit pelaa ensi keskiviikkona AK Bars Kazanin vieraana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.