Kuten hyvin tiedetään, NHL-pelaajat eivät pääse osallistumaan noin kuukauden päästä Etelä-Korean Pyeongchangissa alkaviin talviolympialaisiin.

NHL-pelaajat ovat melko kollektiivisesti ilmaisseet närkästyksensä asiasta, sillä pelaajia ei päätöstä tehtäessä kuunneltu lainkaan.

Kaikille urheilijoille osallistuminen olympialaisiin on uran suurin unelma ja haave. Joidenkin kohdalla NHL:n päätös olla osallistumatta näihin olympialaisiin vei ainoan mahdollisuuden unelman toteuttamiseen.

Nykyään Philadelphia Flyersia edustava Valtteri Filppula on sentään päässyt kokemaan olympiahuuman kerran, Vancouverissa 2010. Neljän vuoden takaiset Sotshin kisat menivät Filppulalta sivu suun loukkaantumisen takia.

Voi olla, että nämä Pyeongchangin kisat olisivat olleet Filppulan (kuvassa keskellä) viimeinen mahdollisuus osallistua olympialaisiin, sillä vuoden 2022 kisojen koittaessa hyökkääjä on jo 37-vuotias.

NHLSuomi-sivusto oli kysynyt Filppulan mietteitä tuleviin olympialaisiin liittyen Flyersin vieraillessa New Jerseyssä lauantaina.

– Kyllä se tietysti harmi on, etteivät kaikki pelaajat pääse kisoihin. Toisaalta se on hieno mahdollisuus muille pelaajille, Filppula sanoi NHLSuomen haastattelussa.

– Olisi ollut nasta yrittää jengiin, hän lisäsi.

Lue NHLSuomen haastattelu tästä linkistä.