Kanadan junioriiliga QMJHL:ssä pelaava suomalaishyökkääjä Otto Somppi on ottanut kehityksessään suuria harppauksia eteenpäin.

20-vuotias suomalaissentteri pelaa parhaillaan uransa kolmatta kauttaan Halifax Mooseheadsin riveissä, jossa hän on loistanut tällä kaudella myös pisteiden valossa. Somppi johtaa koko sarjan syöttöpörssiä, kun 36 otteluun on syntynyt tehot 12+37=49.

– Voi olla kyllä tyytyväinen tähän asti. Kokonaisvaltaisesti olen pelannut hyvin ja tasaisesti, vain pari ohipeliä. Hyvä kemia löytynyt ketjukaveri Filip Zadinan kanssa, Somppi kommentoi NHL.com/fi-sivustolle.

NHL-draftin ykkösvaraus superlupaus teki vaikutuksen

Suomalaishyökkääjä sai tutua myös viime kaudella todelliseen huippulahjakkuuteen, sillä NHL:n viime kesän ykkösvaraus Nico Hischier pelasi vielä viime kaudella Mooseheadsissa. Nykyinen New Jersey Devilsin pelaaja teki Somppiin suuren vaikutuksen.

– Kyllähän Hischier on hyvä pelaaja ja vielä parempi ihminen. En ole yhtä hyvää jätkää ikinä tavannut. Kaikille aivan supermukava. Ihan huippu jätkä, Somppi kuvaili entistä seurakaveriaan.

Lähde: NHL.com/fi