Raumalla pelataan ensi elokuussa Alumni All Star -ottelu, jolla kerätään rahaa hyvään tarkoitukseen.

Tarkemmin ottaen kyse on Liiga Alumnin järjestämästä tapahtumasta, jollainen järjestettiin jo viime kesänä Oulussa.

Raumalle on 17. elokuuta saapumassa suuri joukko tämän hetken kirkkaimpia suomalaisia NHL-tähtiä sekä nimekäs ryhmä entisiä kovan luokan pelimiehiä.

Nykytähdistä mukaan ovat jo lupautuneet ainakin Patrik Laine, Mikko Rantanen ja Rasmus Ristolainen, Kiekkoareena-sivusto uutisoi.

Kiekkoareenan mukana uransa jo lopettaneista pelimiehistä ottelussa pelaavat ainakin Esa Tikkanen, Veli-Pekka Ketola, Jari Torkki, Kai Nurminen ja Jari Korpisalo.

Nimekäs lista täydentyy vielä runsaasti.

– Ihailen, miten hienosti tämä homma on otettu vastaan. Hyväntekeväisyys, pelikaverien, lasten ja nuorten auttaminen nähdään tärkeäksi, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Raimo Vahanto sanoo Kiekkoareenalle.

Ottelun tuotot jaetaan Alumnin Tukisäätiön kriisirahastoon sekä muiden Alumnin Tukisäätiön rahastoihin.

Kriisirahasto auttaa uransa lopettaneita pelaajia esimerkiksi uranjälkeisten päihdeongelmien tai muiden kriisien ratkaisemisessa. Muiden rahastojen kautta taas tuetaan esimerkiksi vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

– Oli kyseessä sitten jääkiekko, hiihto, yleisurheilu tai mikä tahansa, niin aina joku joutuu lopettamaan tai putoaa pois. Ajatus on, että aina on oksa, johon voi tarttua, Vahanto naulaa Alumni-toiminnan ja rahastojen merkityksen Kiekkoareenan artikkelissa.

Lue Kiekkoareenan alkuperäinen juttu tästä linkistä.