Philadelphia Flyersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula onnistui pitkästä aikaa maalinteossa, kun Flyers kukisti viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa New Jersey Devilsin maalein 3–1.

Maali oli Filppulan ensimmäinen tänä vuonna ja seitsemän ottelun kuivan kauden jälkeen. Kotiyleisön edessä Filppula, 33, oli onnistunut viimeksi yli kuukausi sitten, 14.joulukuuta.

Maali sai myös Flyersin apuvalmentajan Ian Laperrieren nauramaan makeasti vaihtoaitiossa. NBC Sportsin lähetyksessä näkyy, miten Laperriere ei ole pysyä nahoissaan nauraessaan maalin jälkeen.

Syy apuvalmentajan riemuun saattoi olla yhtä lailla Filppulan onnistuminen kuin tapa, jolla maali syntyi. Flyersillä oli hyökkäyspäässä pyöritys, ja lopulta kiekko pomppi onnekkaasti laidan viereen puolustaja Radko Gudasille. Tämä heitti äkkiä pomppukiekon päätyyn, josta Michael Raffl jatkoi laatan rystyltä yhdellä kosketuksella maalin eteen vapaaksi unontuneelle Filppulalle.

Filppulalla oli melko helppo työ viimeistellä kauden kymmenes osumansa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Suomalainen on kerännyt 46 ottelussa myös kymmenen syöttöpistettä.

Katso Filppulan viime yön maali tästä linkistä.