Aivotärähdyksen ja alavartalovamman vuoksi sivussa oleva Sebastian Aho on avainroolissa Carolina Hurricanesin playoff-paikan tavoittelussa, julistaa paikallisen uutistalon News & Observerin toimittaja Chip Alexander.

Hänen mielestään joukkue voi pitää itseään onnekkaana, jos suomalaisen vammat ovat odotettua lievemmät. Aho loukkaantui 14. päivä tammikuuta, kun Calgary Flamesin Mark Giordano taklasi suomalaista.

Toista kautta NHL:ssä kiekkoileva Aho pelasi ennen loukkaantumistaan uransa parasta jääkiekkoa. Hän oli kerännyt 45 peliin 37 tehopistettä. Samalla hän oli matkalla uuteen henkilökohtaiseen piste-ennätykseensä. Tulokaskaudellaan Aho saalisti tehot 24+25=49.

Alexander listasi viisi syytä, miksi Carolina pääsee kevään pudotuspeleihin ja viisi syytä, miksi joukkue ei tavoitetta saavuta. Mukaan oli listattu muun muassa kova Metro-divisioona, uusi omistaja ja maalivahtiosasto. Suomalaisen merkitys joukkueen vahvuudessa korostui, kun Ahon nimi oli molempien listojen otsikoissa.

Jotta Carolina pääsisi pudotuspeleihin, hurrikaanipaidat tarvitsevat joukkueen sisäisen piste- ja maalitilaston kärkinimen takaisin mahdollisimman pian. Ahon loukkaantumisen jälkeen Carolina on tehnyt kolmessa ottelussa viisi maalia ja päästänyt yhdeksän. Viime yönä joukkue kärsi ruman 1-5-tappion Vegas Golden Knightsille.

Aho voi olla myös syy, miksi Carolina ei etene jatkopeleihin. Nuoret pelaajat ovat loukkaantumisten jälkeen pitkään suorituksissaan epätasaisia, eikä Aho välttämättä tule olemaan poikkeus. Giordanon taklaus voi olla myös viesti Carolinan vastustajille, että Ahoa kannattaa taklata lujaa, jolloin loukkaantumisten uusiutuminen on riskinä.

Ahon paluun tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä varmistettu. Carolinan valmentajan Bill Petersin mukaan kiekkotaituria ei nähdä kaukalossa ennen ensi viikkoa.

Voit katsoa News & Observerin artikkelin täältä.