Erik Haulan hurja kausi on nostanut suomalaistaiturin mukaan loppukauden siirtospekulaatioihin.

Vegas Golden Knigtsin hyökkääjä pelaa elämänsä kautta NHL:ssä. Se on noteerattu myös Pohjois-Amerikan kiekkomediassa, joka täyttyy alkuvuodesta mitä erikoisimmilla kauppaehdotuksilla ja visioilla.

Urheilumedia The Sportster listaa 16 mahdollista pelaajakauppaa, jotka voitaisiin nähdä ennen siirtorajan umpeutumista tai ennen kesän varaustilaisuutta. Hieman yllättäen Haulan nimi nousee esille listalla.

Media pohtii, että Montreal Canadiens voisi kaupata Max Paciorettyn kesällä. Jenkkisivusto ei usko Canadiensin luopuvan supertähdestään tämän kauden aikana. Mikäli kausi päättyy pettymykseen, on Pacioretty The Sportsterin mukaan pohdittava kauppatavara. Silloin Haula saattaisi olla kanadalaisorganisaation kiikareissa.

– Mitä Canadiens voisi saada kaupassa? Haula on ehkä paras veikkaus, media povaa ja iskee suomalaisen kylkeen Vegasin huippulupauksia.

Kaukaa haettu idea

Haulan siirtyminen Canadiensiin on todella kaukaa haettua. Pacioretty on ollut tällä kaudella joukkueensa paras pistemies.

Sen takia The Sportsterin spekulaatioon kannattaa suhtautua suurella varauksella. Vaikka kylkeen iskettäisiin useampi superlupaus, on spekuloitua siirtoa vaikea perustella. Kiinnostavaa on se, että Haulan upea kausi näkyy hiljalleen myös Pohjois-Amerikan mediassa.

Siirtospekulaatio ei ainakaan vähene suomalaisen upeiden otteiden jälkeen. 19 maalia nostaa Haulan joukkueensa kolmanneksi tehokkaimmaksi maalitykiksi – se lupaa hyvää porilaisen tulevaisuuden jatkosopimusneuvotteluille.

Haulan nykyinen 2,75 miljoonan dollarin sopimus Vegasin kanssa päättyy kevääseen 2020. Sen myötä siirto ei ole kovinkaan ajankohtaista vielä toviin. Mikäli pistetahti säilyy samana, voi suomalaisen nimi pysyä myös jatkossa NHL:n siirtohuhumyllyssä.