Liigaseura Jyväskylän JYP on solminut torstaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Joukkueen vahvuuteen liittyvät Jussi Nättinen ja Kalle Saramäki, joista jälkimmäinen muutaman päivän lainasopimuksella Savonlinnan SapKosta.

Molemmilla pelaajilla riittää Mestis-kokemusta. Nättinen, 30, on pelannut viime vuosien aikana Kokkolan Hermeksessä ja KooKoossa. Hän liittyy nyt jyväskyläläisten mukaan vapaa agenttina, sillä hän purki sopimuksensa Saksan kolmannen sarjatason joukkueen Starbulls Rosenheimin kanssa.

Lisäksi pelikokemusta löytyy myös Kazakstanissa ja Ranskassa. Liigassa hän ei ole tehnyt debyyttiä, mutta siihen voi tulla mahdollisuus huomenna, kun JYP matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

– Nättijussin tyyli pelata Mestiskiekkoa muistuttaa minua usein tavasta, jolla Antti Virtanen pelasi Liigakiekkoa JYPissä. Älykäs ja taitava kiekon kanssa, ja lisäksi Jussin erikoisuutena ovat olleet tehdyt alivoimamaalit, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari seuran nettisivuilla.

Saramäki on tuttu pelaaja JYPin juniorijoukkueista. Hän on kerännyt kokemusta Mestiksessä JYP Akatemian ja SapKon riveissä. 23-vuotias hyökkääjä on pelannut yhteensä 216 ottelua Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hänellä on kokemusta JYP:n edustusjoukkueesta, sillä kaudella 2015-2016 hän oli mukana kahdessa runkosarjaottelussa. Debyytti oli onnistunut, kun hän teki ensimmäisen vaihdon aikana maalin Pelicansia vastaan 20.11.2015.

– Rajusti tsemppaavana kahden suunnan laiturina tunnettu Saramäki kykenee aina lisäämään joukkueensa energiaa, missä tahansa hän pelaakin, Holtari kuvaili.

JYP on ollut tällä viikolla kiireinen. Tällä viikolla joukkue joutuu pelaamaan neljä liigaottelua, joista kaksi vieraissa. Ensi viikon tiistaina JYP pelaa CHL-mestaruudesta ruotsalaista Växjöä vastaan.

JYP Jyväskylä

@JYPJyvaskyla
Kalle Saramäki ja Jussi Nättinen vahvistavat JYPiä tällä viikolla.
Lue lisää: bit.ly/2EvT1ZA
#JYPliiga