Naisleijonien alku olympialaisiin on sisältänyt sekä hyviä että huonoja hetkiä.

Joukkue aloitti turnauksen kahdella kovalla ottelulla: sekä Kanada että USA kaatoi suomalaiset. USA-peli oli tiukka loppuun asti – Kanada karkasi Naisleijonilta jo ottelun avausminuutilla.

Joukkueen kokenut Riikka Välilä myöntää, ettei Kanada-ottelu sujunut halutulla tavalla.

– Emme pelanneet hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Puhuimme toisella erätauolla siitä ja oli hyvä, että pelasimme viimeiset 20 minuuttia hyvin. Mutta se ei riitä, kun pelataan Kanadaa vastaan, Välilä totesi Leijonat.comille.

Kanada vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 4-1. Lukemat olisivat voineet olla pahemmat ilman maalilla loistanutta Noora Rätyä. Huippuvahti venyi ottelussa USA-kamppailun tavoin lukuisiin valtaviin venytyksiin.

– Noora on mielestäni maailman paras maalivahti. Luotamme todellakin häneen ja voimme pelata omaa peliämme, kun on niin hyvä maalivahti, Välilä kehui.

Riikka Välilä iski Suomen ainokaisen Kanadaa vastaan. Kuva: Getty Images.

HYPPÄÄ MUKAAN LEIJONAKANNATTAJIEN SISÄPIIRIIN: Liity uuteen leijonafanit-ryhmään!

Kiekolliseen peliin voimaa

Mutta mitä pitää parantaa, jotta Suomi pystyisi haastamaan paremmin USA:ta ja Kanadaa myöhemmin turnauksessa? Naisleijonien leirissä käännettiin katseet jo tulevaan.

– Tällä kaudella meillä on ollut ongelmia maalinteossa. Meillä on paljon maalipaikkoja, mutta emme ole tehneet paljoa maaleja. Olemme puhuneet asiasta paljon, Välilä harmittelee.

Räty uskoo, että taustalla on isompi ongelma. Hyökkäyspelin kanssa pitää olla rohkeampi jatkossa.

– Tulisi pitää enemmän kiekkoa ja luoda enemmän hyökkäyspeliä. Pohjoisamerikkalaisia vastaan pelataan enemmän puolustuksen kautta toisin kuin eurooppalaisia vastaan, joita vastaan olemme tottuneet pelaamaan, Räty ynnää.

Naisleijonien seuraava mahdollisuus on torstaina, kun joukkue kohtaa Olympiaurheilijat Venäjältä. Tuo peli alkaa klo 09.40.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Pyeongchang