MM-kultaleijona kertoo kipeimmän ja parhaan olympiamuistonsa: ”Nilkka katkesi – Venäjä lauluun”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Leijonissa MM-kultaa 2011 ja olympiapronssia 2014 voittanut Ossi Väänänen kertaa haastattelussamme kipeintä ja parasta olympiamuistoaan sekä arvioi Suomen vastustajia.

Mitkä ovat omat katkerimmat ja parhaat muistosi olympiakisoista?

– Kahdet kisat on tilillä. Katkerin olympiakisamuisto on se, että kalkkiviivoilla juuri ennen Torinoa (2006) katkesi nilkka. Sinne piti mennä, mutta enpä mennytkään. Suomi pelasi siellä uskomattoman hienon turnauksen.

– Sotshista (2014) jäi mieleen hienot muistot ja fiilikset. Arvostan sen turnauksen korkealle. Oli mahtavaa keretä vielä sinne mukaan, ja pelattiin vahvat kisat. Laitettiin Venäjä puolivälierissä lauluun, ja pronssiottelussa Yhdysvaltoja nenuun 5-0. Olympialaisissa jokainen pelaaja haluaa voittaa pronssimatsin, ja se oli kova juttu.

Leijonien avausvastustaja on Saksa. Millaisia ajatuksia Saksa vastustajana herättää?
– Saksa on kehittynyt todella paljon, jos katsotaan vaikka kymmentä viime vuotta. Se on mennyt mielettömästi eteenpäin. Se on hyvin valmennettu joukkue ja pelaajat ovat kovan luokan urheilijoita. Nyt on iso jää, ja heillä on paljon luisteluvoimaa. Katsojien silmissä Saksasta pitää saada saletti voitto, mutta se on tosi kova kiekkomaa ja todistanut sen monissa kisoissa ja peleissä. Leijonat saa saman tien kovan mittarin.

Ruotsi tulee vastaan kolmannessa ottelussa. Ruotsi-pelit sytyttävät ilmeisesti aina, myös olympiakisoissa?
– Ruotsi sytyttää tosi paljon, mutta olympialaisissa sytyttävät kaikki vastustajat. Ruotsi-pelit ovat ehkä isompi asia lajia seuraaville. Pelaajat haluavat voittaa jokaisen ottelun. Eivät he syty toisiin peleihin enemmän kuin toisiin. Niin pelaajat sen asian katsovat.

Ketkä ovat Leijonien pahimmat haastajat ja kisojen suurimmat suosikit?
– Pahin haastaja ja suurin suosikki on Venäjä (Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue). Niillä on kova nippu.

Mitä Ossi Väänänen puuhailee nykyisin ja näytteleekö jääkiekko roolia elämässäsi?
– Kiteytetään se hyvin simppelisti. Viasatilla analyysihommia ja kotona koti-isähommia. Seuraan pääosin NHL:ää. Toistaiseksi ei ole mitään sen isompaa projektia. Se on harkittu juttu. Uran jälkeen on hyvä ottaa vähän aikaa rauhassa. Ei ole kiire minnekään.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS