Lappeenrannan SaiPa teki nimekkään vahvistuksen torstaina, kun valkovenäläispuolustaja Vladimir Denisov liittyi joukkueen riveihin loppukaudeksi.

SaiPan tiedote:

SaiPa on tehnyt kuluvan kauden loppuun kestävän sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa. Kuluvan kauden Denisov on edustanut KHL-seura Dinamo Minskiä 40 ottelussa tehoin 1+2=3 ja kerännyt 42 jäähyminuuttia.

Urallaan 33-vuotias Denisov on pelannut 401 ottelua Venäjän pääsarjassa sekä KHL:ssä. Dinamo Minskin lisäksi Denisov on edustanut KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodia, Ak Bars Kazania sekä Traktor Chelyabinskia. Urallaan Venäjän pääsarjoissa Denisov on tehnyt tehot 22+41=63 ja kerännyt yhteensä 526 jäähyminuuttia. Miehen mittavalta uralta löytyy myös kaksi kautta Pohjois-Amerikassa, sillä Denisov edusti kausina 2007-2009 AHL-seura Hartford Wolf Packia 128 ottelussa tehopistein 7+21=28.

– Erittäin hienoa, että Denisov valitsi SaiPan loppukauden joukkueekseen, kertoi SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

Denisov on Valko-Venäjän maajoukkueen vakiokasvo, sillä mies on edustanut maataan 110 kertaa tehopistein 6+25=31. Keväästä 2005 lähtien vasemmalta laukova Denisov on edustanut maataan MM-kisoissa yhdeksän kertaa. Edellisen kerran Denisov puki Valko-Venäjän maajoukkuepaidan MM-kilpailuissa ylleen vuoden 2017 Pariisin ja Kölnin kisoissa.

180-senttinen ja 98-kiloinen Denisov tuo urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan paljon ominaisuuksia SaiPaan.

– Denisovilla on ominaisuuksia kahden suunnan pelaamiseen, mutta tuo erityisesti puolustukseen ja maalinedustalle jämäkkyyttä, kuvailee Tuomenoksa.

Denisov matkustaa torstaina suoraan Vaasaan, jossa joukkue kohtaa perjantaina Sportin. Denisovin perjantainen pelaaminen varmistuu myöhemmin.