Viime yön NHL-kierroksella Chicago Blackhawks oli todella hyvässä pelivireessä, kun se voitti vieraaksi saapuneen Washington Capitalsin murskalukemin 7-1. Kympin arvosanaa Chicago ei kuitenkaan isännöinnistä saa, sillä chicagolaisyleisön käytös on herättänyt valtavasti paheksuntaa käytöksellään.

Washingtonin pelaaja Devante Smith-Pelly kertoi, että sai kuunnella jäähyaitiossa istuessaan törkeitä huuteluita yleisöltä. Yleisössä istunut joukkio oli huutanut sanaa ”koripallo” toistuvasti, kun Smith-Pelly odotti jäähyn päättymistä.

Capitalsin valmenta Barry Trotz saapui lehdistötilaisuuteen myöhässä, kun hän keskusteli ensin pelaajansa kanssa tapahtuneesta. Hän oli luonnollisesti erittäin pettynyt.

– Rasismille ei ole paikkaa missään. Ei jääkiekossa, ei maassamme, Trotz kertoi NBC:lle.

Blackhawks tiedotti asiasta ja kertoi selvittäneensä huutajien henkilöllisyydet. Yleisöstä löytyi neljän henkilön ryhmä, jonka hallin henkilökunta talutti ulos.

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
Statement on the incident at tonight's game

NHL:ssä vietetään ”Hockey is for everyone” eli ”Jääkiekko kuuluu kaikille” -kuukautta, jonka ideana on painottaa lajin tasa-arvoisuutta. Vaikkei rasismille ei ikinä ole aikaa tai paikkaa, on huutelijoiden ajoitus erityisen typerä.