Jääkiekon olympiaturnauksessa pelataan tällä hetkellä lohkovaiheen viimeisiä otteluita. A-lohkon sijoitukset ovat jo selvillä, kun Tsekki päihitti Sveitsin maalein 4-1.

Voitolla Tsekki vei lohkonsa ykköspaikan ja jätti olympialaisten kestomenestyjän Kanadan toiseksi. Joukkueiden keskinäisessä ottelussa Tsekki oli parempi ja vei voiton jatkoajan jälkeen 3-2.

Sunnuntain ottelussa Sveitsiä vastaan tsekkiläisten maaleista vastasivat kaksi kertaa onnistunut Michal Repik, Dominik Kubalik ja Roman Cervenka. Ensimmäisenä mainittu tsekkiläinen saattaa olla Liigaa seuraaville tuttu nimi, sillä 29-vuotias hyökkääjä pelasi Lahden Pelicansissa kaudella 2014-2015. Vuoden visiittiä Suomessa voidaan kuvailla onnistuneeksi, kun hän teki lahtelaisten riveissä tehot 9+22=31.

Nykyisin Repik pelaa KHL:ssä HC Slovan Bratislavassa.

A-lohkossa on vielä yksi ottelu pelaamatta, kun Etelä-Korea ja Kanada pelaavat lohkosijoitusten kannalta panoksettoman ottelun. Kanadan olisi silti hyvä voittaa ottelu, jotta se pääsisi suoraan puolivälieriin olemalla turnauksen paras lohkokakkonen.

Ruotsilla ja Suomella on myös mahdollisuus Kanadan havittelemaan sijoitukseen, jos kaksikon välisessä ottelussa päädytään jatkoajalle. Tuolloin paremmuus mitataan maalierolla.