Toissayönä pelattu NHL-ottelu Chicago Blackhawksin ja Washington Capitalsin välillä aiheutti ylimääräistä mielipahaa, kun yleisössä istunut neljän henkilön joukko huusi vastustajan pelaajalle rasistisella sävyllä.

Capitalsin pelaaja Devante Smith-Pelly istui jäähyaitiossa, kun vierellä istunut ryhmä toisti kovaan ääneen sanaa ’koripallo’. Tilanne harmitti pelaajan lisäksi molempien seurojen valmennusjohtoa. Capitalsin valmentaja Barry Trotz kertoi pelin jälkeen muun muassa, ettei rasismilla ole aikaa eikä paikkaa maailmassa.

Blackhawks tiedotti asiasta ja pyysi anteeksi tapahtunutta. Seura kertoi, että ryhmän jäsenten henkilöllisyydet on selvitetty, eikä heillä tule olemaan enää asiaa United Centeriin.

– Olen lapsesta asti saanut kuulla vastaavaa, Smith-Pelly kertoi ottelun jälkeen haastattelussa.

Oman kantansa antoi myös Philadelphia Flyersissa pelaava Wayne Simmonds (kuvassa vasemmalla), joka kertoi olleensa erittäin pettynyt tapahtuneeseen.

– Todella noloa, että tätä tapahtuu edelleen. Surullisinta on etten yllättynyt. Niiden henkilöiden tulisi saada porttikielto jokaiseen halliin NHL:ssä, Simmonds twiittasi.

Myös Simmonds on joutunut kohtaamaan rasismia jääkiekossa. Yksi törkeimmistä tapauksista tapahtui vuonna 2011, kun yleisössä istunut kannattaja heitti häntä banaaninkuorella.

Washington Capitals

@Capitals
Devante Smith-Pelly on the incident last night in Chicago.