Liigaseura Lappeenrannan SaiPa tiedotti maanantaina kotisivuillaan, että se on solminut merkittäviä valmentajasopimuksia. Ensi kaudella SaiPan A-junioreiden valmennuksesta vastaa Liigaa ja Sveitsin pääsarjaa vuosituhannen vaihteessa pelannut Kari Martikainen.

Martikainen päätti uransa pelaajana kauteen 2006-2007. Hän pelasi mittavalla urallaan Rauman Lukossa ja Helsingin Jokereissa, missä hän voitti kolme Suomen mestaruutta vuosina 1992, -94 ja -96.

Lisäksi Martikainen kävi luomassa uraa Sveitsin pääsarjassa 310:n ottelun verran.

Martikainen on valmentanut aikaisemmin kotimaassa Jokereiden A-junioreita. Hän on viettänyt viimeiset kolme kautta sveitsiläisen HC Fribourg-Gottéronin apuvalmentajana.

– Perhesyyt tuovat minut takaisin Suomeen. Olen kolmen vuoden ajan elänyt etäsuhteessa, jonka aikana on tullut perheenlisäystäkin. Poikani pelaa tulevan kauden Sveitsissä Rapperswilin joukkueessa ja aikuinen tyttäreni asuu omillaan. Muu perhe muuttaa Lappeenrantaan, Martikainen kommentoi SaiPan sivuilla.

49-vuotiaan Martikaisen tavoitteet ovat selkeät ja korkealla. Tehty 1+1 vuotinen sopimus SaiPan kanssa on hänen mielestään askel eteen päin.

– Kävin hyvät keskustelut Antti Tuomenoksan, Marko Ekin ja Jussi Markkasen kanssa. Tulevaisuudennäkymät saivat minut valitsemaan SaiPan. Minulla on tavoitteena toimia vielä päävalmentajana miesten sarjoissa ja joskus tulevaisuudessa myös Sveitsissä.

SaiPa solmi valmentajasopimuksen myös yli 700 Liiga-ottelua pelanneen Ville Hämäläisen kanssa. Hämäläinen ottaa ensi kaudella komennon SaiPan B-junnuissa.