Toronto Maple Leafsissa pelaava suomalainen huippulupaus Kasperi Kapanen on noussut kuluneen kauden aikana farmisarjasta NHL:ään. Nyt nuorukainen on löytänyt itsensä Toronton nelosketjusta Leo Komarovin vierestä, vaikka pelaajaa pidetään enemmän ylempien ketjujen taiturina.

Toimittajat kysyivät valmentaja Mike Babcockilta mitä suunnitelmia hänellä on lupaavan suomalaishyökkääjän pään menoksi. Valmentajan lauseiden välistä välittyi viesti, ettei NHL:ssä saa mitään ilmaiseksi.

– Kasperi on taitava kaveri, mutta jos hän haluaa saada paikan ykkös- tai kakkosketjusta hänen pitää olla muita parempi. Ei sieltä kukaan halua antaa työpistettään hänelle, se on varmaa, Babcock kertoi Sportsnetille.

Babcock varoitti Kapasta, että tämä voi jäädä rouhijaketjuihin vuosikausiksi, jos hän ei nouse muiden yläpuolelle. Hän vertasi tilannetta toiseen suomalaiseen NHL-tähteen Aleksander Barkoviin, joka on ottanut Florida Panthersissa ykköspelaajan roolin.

– Katsokaa Barkovia Floridassa. Hän tekee siellä töitä säilyttääkseen asemansa seuraavaksi 20 vuodeksi. Sinun pitää olla todella erityinen ohittaaksesi hänet.

NHL:ssä taistelu pelipaikoista on kovaa. Babcock tiedostaa sen paremmin kuin hyvin.

– Pelaajilla on mahdollisuus 700:aan työpaikkaan, mutta miettikää kuinka moni pystyy ottamaan sieltä parhaat päältä. Kun teet töitä lujasti, voit yllättyä mahdollisuuksistasi.