NHL:n sarjataulukon pohjalla lähes koko kauden majaillut Arizona Coyotes valmistautuu jännittäviin sopimusneuvotteluihin suomalaisen maalivahdin Antti Raannan kanssa. Seura yrittää saada solmittua Raannan kanssa uuden pelaajasopimuksen, jottei suomalainen karkaisi kilpaileviin seuroihin ensi kesänä, tai pahimmassa tapauksessa vielä tänä talvena.

Raannan nykyinen sopimus päättyy tänä keväänä, ja huhujen mukaan, useat NHL-seurat ovat olleet kiinnostuneita hänen palveluksistaan. Coyotes haluaa kuitenkin pitää ykkösveskarinsa seurassa, joten Raanta saattaa saada tuntuvan palkankorotuksen, jos hän päättää jäädä aavikkokaupunkiin.

Raanan nykyinen kausipalkkio ei ole järin suuri NHL-seurojen ykköstorjujien asteikolla mitattuna. Raumalainen tienaa kuluvasta kaudesta ”vain” miljoona dollaria, joista iso osa kuluu veroihin.

Coyotesin aikeista kertoi ensimmäisenä tunnettu jääkiekkovaikuttaja ja The Athletic -urheilulehden toimittaja Pierre LeBrun.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Antti Rantta is a pending UFA but the Coyotes don't intend moving him at the deadline. The hope is to begin contract talks after the deadline at some point to get him re-signed

Raanta on osottautunut Coyotesille kultaakin arvokkaammaksi. Hänet muun muassa valittiin viime viikon kakkostähdeksi, joka on erinomainen suoritus jumboseuran maalivahdilta. Coyotes on tällä hetkellä kauden parhaassa vireessä; neljän ottelun voittoputkessa.

NHL:n siirtoraja umpeutuu 26. helmikuuta, joten Coyotes voi vielä saada tarjouksia suomalaisesta torjujastaan.