Tomas Plekanecin siirto Montreal Canadiensista verivihollisen leiriin Toronto Maple Leafsiin teki loven Canadiensin joukkueeseen. Totuus kuitenkin on, että Maple Leafs pelaa pudotuspeleissä ja haaveilee pitkästä keväästä samalla, kun Canadiensin kausi tulee päättymään runkosarjaan.

Artturi Lehkoselle Plekanec oli NHL-uran alkuvaiheessa mentori. Lehkonen intoutui kertomaan Kladnon kasvatin roolista hänen alkutaipaleellaan maailman parhaassa sarjassa.

– Se on aina isoksi avuksi, kun nuori jätkä saapuu ensimmäisenä vuonna ja kokeneempi auttaa sinua. ”Pleky” teki minulle niin. Hän tiesi minun pitävän jalkapallosta, joten menin hänen kanssaan Montreal Impactin (paikallinen MLS-seura) peleihin ja sitä kautta opin tuntemaan hänet.

Taitavana aloittajana tunnettu Plekanec on niitä pelaajia, jonka hienoutta ei maallikko välttämättä ymmärrä. Hänen pelinsä aukeaa vasta lähemmän tarkastelun jälkeen.

– Jos seuraat häntä tarkkaan niin näet kuinka hyvä hän on, Lehkonen totesi.

– Hän pelaa aina parhaita ketjuja vastaan. En ymmärrä, että miksi joku haluaisi pelata hänen ketjuaan vastaan, sillä hän pystyy olemaan tehokas hyökkäyspäässä, mutta hän on silti aina puolustuspäässäkin.