Moni jääkiekon seuraaja on saattanut hieraista silmiään katsomalla St. Louis Bluesin sarjasijoitusta NHL:ssä. Joukkue on voittanut kymmenestä edellisestä pelistä vain kaksi, ja nyt se on valunut jo pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle.

Nyt Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kuitenkin nosti esille suomalaisittain mielenkiintoisen pointin, joka Bluesia voisi auttaa.

– Husso pelasi nollapelin erittäin kovaa Tucson Roadrunnersin joukkuetta vastaan lauantaina. Hänen joukkue San Antonio Rampage, jolla oli vain 16 pelaajaa, hävisi laukaukset 16-44. Husso pysäytti myös rangaistuslaukauksen. Mietin, jos Blues antaisi hänelle mahdollisuuden NHL:ssä. Hän on AHL:n torjuntaprosenttitilaston kolmonen, Friedman huomautti SuomiKiekon jutun mukaan.

Myös The Athletic -lehden toimittaja Jeremy Rutherford puolsi sitä, että alle kaksikymppisten maailmanmestari voisi nousta NHL:ään.

– En sano, että Husson pitäisi aloittaa huomenna (torstaina). Elliotte mietti, jos Hussolle pitäisi antaa mahdollisuus NHL:ssä ja siinä olen samaa mieltä.

– Mutta miksi heittää hänet tuohon palavaan roskikseen. Ehkä Blues pelaa jollain ylpeydellä, jos heillä on maalilla joku. He eivät nimittäin tee niin näiden kahden nykyisen maalivahdin kanssa, toimittaja latasi.

Bluesin oma varaus on pysäytellyt pikkumustia AHL:ssä tällä kaudella 93,0 prosentin varmuudella. NHL:ssä hänelle ei pelejä vielä ole kertynyt.