Sekä sentterin että laiturin paikalla viihtyvä, ja kuluvalla sesongilla Liigassa yhden kauden maali- sekä jäähyennätyksensä tehnyt Henri Kanninen jatkaa JYPissä aina kevääseen 2019 saakka.

Hurrikaanipaitojen oma kasvatti on iskenyt tällä kaudella 44 kamppailussa yhteensä kahdeksan täysosumaa, sekä kerännyt 39 jäähyminuuttia. Kummatkin ovat hyökkääjän henkilökohtaiset ennätykset.

– Henan koko kehityspotentiaalista olemme nähneet vasta ohuen siivun. Parin viime kauden aikana loukkaantumiset ovat harmillisesti pitäneet hänet silloin tällöin poissa kaukalosta, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoi joukkueen nettisivuilla.

Tuore Euroopan mestari on pelannut koko uransa Jyväskylässä. Hän on pelannut Liigassa 158 runkosarjan ottelua tehoin 20+27 ja 16 pudotuspeliä saldolla 3+1. Kanninen on Liigan kaksinkertainen pronssimitalisti.

– Usein on ollut myös ajanjaksoja, kun pelaaja on pelannut, mutta erilaisten pikkuvaivojen kera. Usko Henriin on vahva. Hänen henkilökohtainen yhdistelmänsä kokoa, liikettä ja taitoa summautuu ajan kanssa väistämättä merkittäväksi liigauraksi, Holtari jatkoi.

Sarjan kärkipäähän kuuluvan jyväskyläläisjoukkueen kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Ässiä vastaan.