Edmonton Journalin toimittaja David Staples käsitteli taannoin julkaistussa artikkelissaan sitä, mitä Oilersin GM Peter Chiarelli mahtaa tehdä lähitulevaisuudessa joukkueensa pelaajien suhteen. Suomalaisittain mielenkiintoinen aihe oli luonnollisesti Jesse Puljujärvi.

Staples kirjoitti, että suomalaishyökkääjä on pelannut hyvin niukasta roolista huolimatta – otteluita hänelle oli kertynyt ennen sunnuntaiaamuyötä 50 ja noissa tehoja 11+7=18. Peliaika on ollut puolestaan päälle kymmenisen minuuttia per ottelu.

Lisäksi toimittaja kirjoitti Puljujärven eduksi, että hän on iso, nopea ja taitava sekä halukas laukomaan.

Varjopuoli on kuitenkin se, että koska Chiarellilla on historiassa kokemusta nuorten pelaajien treidaamisista, ei Puljujärvenkään asema ole varma. GM kauppasi aikoinaan mm. kesän 2010 oman ykkösvarauksen Taylor Hallin pois.

– Vihaan tällaista kauppaa, Staples latasi.

– On vaikea nähdä, että Oilers voittaisi tällaisella kaupalla, ellei Puljujärvi osoittaudu pannukakuksi.

Eli vaikka toimittaja otti mahdollisen kaupan esille, ei hän siihen usko, tai ainakaan halua uskoa – olkoonkin, ettei Puljujärvi hänen mukaansa ole Nail Jakupovin (Oilersin kesän 2012 ykköskierroksen ykkösvaraus) kakkosversio.

– Mutta näen Puljujärven kehittyvän voimakkaaksi, erinomaiseksi kaksisuuntaiseksi laituriksi.