Liigassa yli 300 ottelua tehopistein 26+78=104 pelannut suomalaispuolustaja Hannu Pikkarainen on päättänyt ripustaa luistimensa lopullisesti naulakkoon.

HIFK:n juniorimyllystä kiekko-oppinsa saanut Pikkarainen pelasi tällä kaudella 14 ottelua Jukureissa, mutta hänen sopimus purettiin lopulta joulukuussa.

– Joulun aikoihin aloin miettiä tosissaan sitä, että löydänkö enää palavaa halua vetää tätä hommaa tosissaan. Nyt tulin siihen tulokseen, että on aika tehdä jotain muuta. Jääkiekko on antanut hienon pohjan ja se on opettanut mua enemmän kuin mitä yksikään koulu pystyisi tarjoamaan. Toivottavasti joku ottaa tuon kapasiteetin käyttöönsä. Pidän kaikki portit avoinna, 34-vuotias Pikkarainen sanoi MTV Sportille.

Pikkarainen edusti Liigassa HIFK:ta, TPS:ää ja viimeisimpänä Jukureita. Tämän lisäksi hän pelasi urallaan AHL:ssä, SHL:ssä, KHL:ssä ja Saksan DEL-liigassa.

– Uran varrelta löytyy monta kohokohtaa. Nouseminen IFK:n liigaryhmän mukaan, paikallispelit Jokereita vastaan, New York Rangersin tarjoama NHL-tulokassopimus ja siellä nähdyt systeemit. Ruotsiin meno ja aika MODOssa oli ihan loistavaa. Sain siellä uuden vaihteen uralleni. Se taas johti KHL-kokemukseen, joka toi omanlaisia kokemuksia. Eikä Saksan DEL-vuosia saa unohtaa. Etenkin aika Schwenningerissä oli mahtavaa, Pikkarainen muisteli pelivuosiaan.

Lue tästä MTV Sportin uutinen.