NHL:n hännänhuippu Arizona Coyotesin suomalaisveskari Antti Raanta on pelannut taalajäillä edellisen kerran puolisentoista viikkoa sitten maaliskuun alussa. Lukko-kasvatti ei tuon jälkeen ole kuitenkaan tositoimiin päässyt, ja tätä tilannetta joukkueen GM John Chayka kommentoi NHL.comille maanantaina.

Taustalla on se, että veskari sai taannoin Edmonton-ottelun lämmittelyssä alavartalovamman.

Kanukki kommentoi sivuston mukaan tilannetta siten, että ”rakenteellisia vahinkoja ei ole, eikä hän ole huolestunut siitä, että kyseessä olisi pitkäaikainen vamma”.

Raannan kannalta kommentti kuulostaa hyvältä. Hän on pelannut tällä kaudella 39 ottelua upein torjuntaprosentein 92,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo on sekin komea 2,43.

Tilastot ovat häikäisevää luettavaa joukkueessa, joka on päästänyt koko sarjassa seitsemänneksi eniten maaleja (214). Arizonan kautta on jäljellä vielä 14 ottelun verran, ja sen viimeisetkin haaveet pudotuspeleistä kuihtuvat kasaan lähiaikoina.

Joukkueen on mahdollisuus ottaa maksimissaan 28 pinnaa, kun viimeiseen jatkopaikkaan oli maanantaiaamuna matkaa peräti 25 pistettä.