Florida Panthersin ykkösvaraus kesältä 2016 saattaa olla jopa Suomessa melko tuntematon nimi. Varaustilaisuus muistetaan parhaiten Patrik Laineen, Jesse Puljujärven ja Olli Juolevin esityksenä, mutta ykköskierroksella varattiin myös neljäs suomalainen.

Pantteripaidat huusivat numerolla 23 HIFK:ssa hämmästyttäneen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin.

Hyökkääjä lähetettiin kaudeksi 2016-2017 Denveriin pelaamaan yliopistosarjaa. Myös tällä kaudella kaupungissa pelannut suomalaislupaus on säväyttänyt osaamisellaan ja tehtaillut pisteet 21+28=49 vain 36 ottelussa. Jääkiekkosarja NCAA antoi hyökkääjälle suuren tunnustuksen ja valitsi hänet NCHC-konferenssin vuoden hyökkääjäksi.

Pelaaja on saattanut lentää valtamediassa tutkan alla, mutta jos Panthersin toimitusjohtajan puheita on uskominen, Borgström herätti useissa NHL-seuroissa kiinnostusta. Suomalaispelaaja oli monen joukkueen ostoslistalla, kun sarjan siirtoraja oli helmikuun lopulla umpeutumassa.

– Saimme hänestä paljon tarjouksia, mutta en lukenut niistä ensimmäistäkään. Kaikki ovat kiinnostuneita Borgströmistä, mutta me olemme kaikista eniten. Odotamme häntä täällä innoissamme. Joukkueen tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä hänen kanssaan, GM Dale Tallon kertoi Sun Sentinel -lehdelle.

Tässä esimerkki Borgströmin lahjakkuudesta: Osuma, joka valittiin vuoden maaliksi NCAA:ssa.

https://www.youtube.com/watch?v=a5c1n_syxCs

Floridasta alkaa kasvamaan todellinen ”suomalaisseura”. Joukkueen ykköstähtenä tuikkii Aleksander Barkov, mutta tulevaisuudessa siellä voidaan nähdä useampi härmäläinen. Harri Säteri ja Juho Lammikko hurmaavat AHL-seura Springfield Thunderbirdissä ja Henrik Haapala sekä Sebastian Repo kehittyvät Tapparassa.

Borgströmin lisäksi seuran superlupauksiin kuuluu vaatimattomat 118 tehopinnaa tällä kaudella WHL:ssä tehnyt Aleksi Heponiemi.