Marraskuun lopussa tapahtui vaihtokauppa, jota juuri kukaan ei odottanut. Anaheim Ducks lähetti suomalaispuolustaja Sami Vatasen New Jersey Devilsiin ja sai vastineeksi hyökkääjä Adam Henriquen sekä kolmannen kierroksen varausvuoron.

Tuosta hetkestä on aikaa lähes neljä kuukautta. Joukkueet kohtasivat Devilsin kotiareena Prudential Centerissä joulukuun puolivälissä, mutta nyt Vatanen kohtaa entisen seuransa Kalifornian lämmössä, entisellä kotiareenallaan.

– Täytyy sanoa, että minulla oli edellisessä kohtaamisessa hauskaa kun pelasimme kotona. Pelaat ystäviä vastaan ja tykkäät kamppailla heitä vastaan, joten siitä tulee varmasti hauskaa, Vatanen tunnelmoi tulevaa kohtaamista.

Vatanen on ehtinyt pelata nyt 46 ottelua Devilsin riveissä ja on säännöllisesti joukkueen peliaikakuningas. Edelliset 16 ottelua ovat tuottaneet 15 tehopistettä ja jyväskyläläislähtöinen puolustaja heiluttaa tahtipuikkoa ylivoimalla.

Aika on vierähtänyt nopeasti, kuten Vatanen itsekin toteaa.

– Tuntuu siltä, että olen ollut tämän joukkueen kanssa pitkän aikaa. Muistan, kun minut treidattiin, mutta tunnen nämä jätkät ja minulla on hauskaa, joten se on kiva juttu.