Winnipeg Jetsin Patrik Laine saa juuri tällä hetkellä kiitosta monesta eri suunnasta.

19-vuotias suomalaistähti on saapunut NHL:ään ikumuistoisella tavalla ja samalla hän on siivittänyt koko Jetsin joukkueen uudenlaiseen lentoon. Kuluvalla kaudella Laine on tykittänyt NHL:ssä uskomattomat 43 maalia, joka on erityisen harvinaista, kun puhutaan alle 20-vuotiaasta pelaajasta.

Joukkuekaveri Mathieu Perreaultin mukaan suomalaislupauksen tulo on näkynyt Jetsissä samalla tavoin kuin Aleksandr Ovetshkinin saapuminen aikanaan Washington Capitalsiin.

– Organisaatio ei ollut pahemmin menestynyt, mutta sitten Ovie saapui, alkoi tekemään maaleja ja joukkue alkoi yhtäkkiä menestymään. Sen jälkeen heistä tuli hyvin vahva joukkue useiksi vuosiksi.

– Jotenkin nyt täällä tuntuu siltä samalta. Joukkue on taistellut monia vuosia, muttei pudotuspeleissä. Sitten saat tämän nuoren (Laineen) pelaajan, joka alkaa tekemään maaleja ja auttamaan joukkuettasi. Luulen, että Winnipeg tulee olemaan todella vahva joukkue usean vuoden ajan, Perreault kehuu NBC Sportsin haastattelussa.

Jets jäi vielä viime kaudella NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella joukkue on ollut erittäin vahva. 72 ottelun jälkeen joukkue majailee läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla, eikä kakkossijaan ole matkaa kuin yksi piste. Joukkue on vahva ehdokas jopa mestariksi saakka.

Lähde: NBC Sports

LUE MYÖS

Leijonien MM-joukkueeseen tulossa tarjolle hurjia NHL-vahvistuksia – tältä tilanne näyttää juuri nyt