Taistelu jääkiekon NHL:ssä kovenee kevään edetessä kohti kesää. Joukkueet kamppailevat jatkopaikoista pudotuspeleihin, ja samaan aikaan pelaajat vääntävät erilaisten henkilökohtaisten tilastojen ykkössijoista.

Suomalaisittain mielenkiintoinen taistelu käydään maalipörssin kuninkuudesta, joka vain kiihtyi viime yönä.

Calgary Flamesin numeroin 4-0 lyöneen Vegas Golden Knightsin William Karlsson oli hirmuisessa vedossa ruotsalaisen paukuttaessa kolme maalia ainoastaan reilussa kahdeksassa minuutissa.

Osumat nostivat sensaatiojoukkueen sensaatiohyökkääjän maalimäärän 39:een ja NHL:n maalipörssissä neljänneksi. ”Sensaatio”-sana on niin joukkueen kuin pelaajankin kohdalla paikallaan, sillä kaikki vähänkään jääkiekkoa seuraavat tietävät, kuinka kärkipaikoilla paahtavan Vegasin kausi on sujunut.

Karlsson sen sijaan on paukuttanut oman kausikohtaisen maaliennätyksen romukoppaan käsittämättömällä tavalla. Aiemmin rekordi oli yhdeksän, mutta nyt siis 39. Voittipa ruotsalainen kaiken lisäksi viime keväänä maailmanmestaruuden.

NHL:ssä ruotsalaisen maali-iloittelulle oman vastauksensa antoi Patrik Laine, joka takoi kaksi maalia 4-2-voittoon päättyneessä Dallas Stars -pelissä. Osumat olivat suomalaistykille kauden 42:s ja 43:s, ja niistä voit katsoa videot NHL:n sivuilta painamalla tätä.

Ero esimerkiksi Karlssoniin oli maalipörsissä siis kaksi häkkiä, mutta nyt se venähti neljään.

Jaetulla ykkössijalla maalipörssissä olevan Laineen ja Alex Ovetshkinin jälkeen kolmossijaa pitää hallussaan Jevgeni Malkin (40 maalia) ennen Karlssonia.