Patrik Laine kärsi aikaisemmin tällä viikolla loukkaantumisen, kun hän blokkasi Los Angeles Kingsin puolustajan Alec Martinezin viivalaukauksen vasemmalla jalallaan.

Laine selvisi osumasta suhteellisen vähällä, eikä hänen jalkansa ei onneksi murtunut. 19-vuotiaan maalipyssyn arvioitu toipumisaika pelikuntoon on noin 4-14 päivää.

Jets-hyökkääjä Mathieu Perraultilla ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä onni onnettomuudessa, kun hän blokkasi kudin jalallaan kauden alussa. 30-vuotias kanadalainen otti tapauksesta opiksi.

– Mursin jalkani aikaisemmin tänä vuonna blokatessa laukausta. Pidän nykyään suojia luistimeni ympärillä. Minulla on sellainen jokaisessa luistimessani, Perrault kertoo Canoe-lehdelle.

Perrault neuvoo samaa muutosta myös Laineelle.

– ”Pattyn” olisi hyvä myös harkita sitä. Jos hän aikoo astua laukausten eteen noin, pidä huolta siitä, että suojaat itseäsi, kokenut NHL-taituri neuvoo Jetsin nuorta maalitykkiä.

Jetsissä luistinsuojien käyttö ei ole pakollista, mutta moni pelaaja käyttää niitä jo.

– Meidän tulisi käyttää niitä enemmän. On jotain joukkueita, joissa niiden käyttö on pakollista, Jets-hyökkääjä Brian Little kertoo.

Laineen ketjutoveri Nikolaj Ehlers ei ole luistinsuojien suurin fani.

– En ole koskaan pelannut niiden kanssa. Olen ottanut pienen riskin tässä asiassa. ”Patty” ei myöskään ole koskaan pelannut niiden kanssa. Saatan vielä joskus kokeilla niitä. Kaikki alkoi sellaisista isoista muovisista, jotka laitoit luistinten ympärille. Se ei ole mitää sellaista, jota haluisin edes kokeilla, Ehlers sanoi.

Kommenttinsa jälkeen Ehlers osoitti hänen vieressä istuvan Andrew Coppin luistimia, joissa oli paljon huomaamattomammat luistinten suojat.

– Nuo ovat luistimessa kiinni, eivätkä ne tarvitse niin paljoa tavaraa, jotta ne pysyvät kiinni. Se on jotain, mitä voisin kokeilla, tanskalaispeluri jatkoi.