HELSINKI. HIFK ja JYPin välisestä ottelusarjasta on tulossa odotetusti hyvin tasainen vääntö. Ottelusarjan kuuma taistelu kulminoituu tällä hetkellä HIFK:n agitaattorin Micke Åstenin ja JYPin järkälemäisen puolustajan, Nolan Yonkmanin väliseen kamppailuun.

Kaksikko otti monta kertaa yhteen JYPin 2-1-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa perjantaina.

– Jotain se tuli siinä sanomaan. Ehkä hänen roolinsa on sitten tulla sanomaan, Åsten kuittasi pelin jälkeen.

Mikä oma roolisi sitten on?

– Kaikenlainen puuhastelu. Sitä tämä toistaiseksi on itseltäni ollut. Puuhastelua, Åsten sanoi.

Åstenin ja hänen ketjunsa peli kulki kuitenkin hyvin perjantaina. Maalit jäivät vain uupumaan.

– Pelasimme ketjuna ihan hyvin. Pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta se on ihan sama monta niitä on, jos maalisarakkeessa on nolla. Pitäisi ruveta laittamaan kiekkoja verkkoonkin. Huomenna on seuraava mahdollisuus ja me käydään hakemassa voitto Jyväskylästä, Åsten vannoi.

Ottelusarja alkoi selvästi lämmetä perjantaina. Karstat on poltettu nyt koneesta.

– Tuomarit vetivät kyllä käsijarrua päälle parhaansa mukaan, mutta ehkä tässä pelissä oli silti vähän enemmän sitä kuin siellä Jyväskylässä. Se oli vielä aika tunnusteleva matsi, Åsten mietti.

Ottelusarja alkaa tavallaan alusta lauantaina Jyväskylässä, sillä molemmilla seuroilla on nyt yksi voitto. Neljällä voitolla selviää jatkoon.

– Sarja muuttuu nyt paras viidestä-sarjaksi ja kolmella voitolla pääsee jatkoon. Ei siinä mitään, huomenna käydään hakemassa voitto, Åsten sanoi viitaten tänään lauantaina käytävään ottelusarjan kolmanteen otteluun.

Ville Hirvonen