TUTOn ja Savonlinnan Pallokerhon välinen Mestiksen välieräsarja jatkui eilen lauantaina todella tasaisissa merkeissä. Turussa nähtiin jälleen yhden maalin peli, kun TUTO kaatoi SaPKon vasta jatkoajalla 4-3-lukemin ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen nautti tasaisesta väännöstä.

– Joo, kyllä varmasti yleisö sai täältä sitä, mitä se tuli katsomaankin. Kaksi joukkuetta kun pelaa vastakkain, niin se on taistelua senteistä ja milleistä. Mun mielestä me tulimme hyvin tuohon kolmanteen erään ja saatiin tasoitus siihen. Jatkoajalla oli kyllä paikat ratkaista. Lähenpänä olimme siinä maalia. Nämä yleensä menevät niin, että jos et itse tee niistä omista pompuista, niin kaveri tekee. Tänään TUTO oli siinä onnekkaampi ja me olimme taas eilen onnekkaampia, Räsänen sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo näki ottelun kuitenkin täysin eri tavalla.

– Kyllä se oli peli, mitä me vietiin. Pitkän kaavan mukaan mentiin, mutta sillä ei ole merkitystä. Merkitystä on vain kiinnityksellä. Ensimmäisen pelin SaPKo selviytyi, mutta tänään ei selviytynyt, eivätkä he meitä vastaan tulekaan selviytymään. Nyt huilataan ja palautellaan ja sen jälkeen ruvetaan katsomaan seuraavaa kiinnitystä, Elomo tykitti.

Elomon mukaan SaPKo ei olisi edes ansainnut maalejaan, mitä se ottelussa teki.

– Me pystymme vielä parantamaan. Olemme oikeastaan kaikki SaPKon maalit annettu. He eivät itse pysty sitä tavallaan pelillisesti rakentamaan. Meillä on paljon parannettavaa, Elomo sanoi.

Elomo pelasi pelaajaurallaan TPS:ssä, HIFK:ssa sekä Bluesissa. Elomo toimii kolmatta kauttaan TUTOn päävalmentajana.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Savonlinnassa. SaPKo puolustaa viime vuoden Mestis-mestaruuttaan.