Ilta-Sanomat muistutti torstaina uutisessaan, että talousvaikeuksien kanssa tukalassa paikassa olevalla Mestis-joukkue Espoo Unitedilla on hiljalleen ratkaisun hetket käsillä miettien sen tulevaisuutta.

Tulevaisuus on taattu, jos sille myönnetään sarjapaikka Mestikseen ensi kaudeksikin. Lisenssikomitea ei kuitenkaan myönnä sarjapaikkaa sellaiselle seuralle, jolla on taakkana esimerkiksi palkkarästeja tai verovelkoja – kuten EU:lla on.

Lisäksi lisenssin saamisen ehtona on voimassaoleva juniorisopimus, eikä Blues-juniors ry uusi sopimusta ennen kuin se on saanut rahansa – Espoo Unitedilla on maksamatta mm. noin 90 000 euron lasku BJR:lle.

Salonojalla oli sivustolle kerrottavana sekä hyviä että huonoja uutisia:

- Hyvää on se, että neuvottelut uuden pääoman saamisesta ovat edenneet tälläkin viikolla erittäin lupaavasti. Huonoa puolestaan on se, ettei raha ehdi liikkua ainakaan ennen pääsiäistä, mikä on Mestis-lisenssihakemusten takaraja, pyöritteli Salonoja, jonka mukaan lisenssianomus jätetään sisään torstaina kaikesta huolimatta.

Vaikka kuluvaa kuuta on jäljellä vielä pari päivää, pitää sarjan lisenssihakemukset jättää käytännössä tänään 29. maaliskuuta, sillä esimerkiksi huominen perjantai on pyhä.

Sivusto arvioi jutussaan, että jos sarjapaikkaa ei myönnetä, lyönee miljonääriomistaja hanskat tiskiin lähes varmuudella.

IS:n alkuperäisen jutun voit lukea klikkaamalla tätä.