Edmonton Oilersin NHL-kokoonpanoon murtautunut Jesse Puljujärvi paljasti Yle Urheilun haastattelussa, ettei Suomea vuosi sitten MM-jäillä edustanut nuori hyökkääjä ole välttämättä Leijonien käytettävissä toukokuun kisoissa.

Tanskassakin pelattavat kisat vievät NHL-tähdiltä muiden MM-kekkereiden tapaan kesäharjoitteluaikaa. Alkuperäisessä uutisessa muistutettiin, että esimerkiksi Puljujärvi menetti taannoin hyvää harjoitteluaikaa kausien välissä leikkausten vuoksi. Operoinnin kohteena ovat olleet niin polvi kuin käsikin.

– Katsotaan nyt myöhemmin vielä, mitä teen näiden MM-kisojen suhteen. Sehän siinä on, että jos tuonne lähtee, niin se on kuusi viikkoa pois harjoittelusta, NHL:ssä tällä kaudella tehot 12+8 iskenyt Puljujärvi laskeskeli.

– Minulla on kuitenkin mennyt tuossa kaksi kesää nyt hukkaan noiden leikkausten vuoksi, niin olisi kiva saada hyvä kesä alle. Voisi huilata hieman ja alkaa sitten kirkkaalla mielellä harjoitella tulevaa varten, suomalainen jatkoi.

Lisäksi päätökseen taitaa vaikuttaa muuttuva harjoituskausi, sillä Puljujärvi aikoo muuttaa kesäharjoittelurutiinejaan jonkin verran.

Espoo ja Raimo Summanen vaihtuvat kotiseutuun ja Ouluun, jossa Samppa Jaakkolan ryhmässä mukana ovat mm. toiset NHL-tähdet Sebastian Aho ja Markus Nutivaara.

– Lähinnä kyse on siitä, että halusin takaisin kotiseudulle. Koti on siinä lähellä ja kaikki kuviot tuttuja ja turvallisia, ei tarvitse sitten stressata mistään muusta. Henkiselle puolelle on tärkeä juttu päästä takaisin Ouluun, kesän 2016 ykköskierroksen nelosvaraus summasi.

Ylen alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.