NHL.comin suomenkielisen sivuston jutussa kysyttiin Columbus Blue Jackets -torjuja Joonas Korpisalolta, että kuka kuusikosta pelaaja Aleksandr Ovetshkin, Patrik Laine, Jevgeni Malkin, Connor McDavid, William Karlsson ja Eric Staal on vaarallisin maalilinko veskarin silmistä.

Nousujohteisen kauden pelannut suomalaisveskari ylisti NHL:n maalipörssin kärkipaikkojen miehiä.

– He ovat kaikki vaarallisia. Kyllä sen huomaa, että kundit osaavat tehdä maaleja. Heitä pitää seurata koko ajan, että missä he menevät. He voivat tehdä maalin ihan mistä vaan. Siinä on kovia äijiä, suomalaistorjuja latasi.

NHL:n kovimpia maalintekijöitä pitää joukkueensa kanssa kohti pudotuspelejä rynnivän Korpisalon mukaan seurata jatkuvasti.

– Pitää olla tarkkana ja tietää koko ajan, missä he menevät. Se on ykkösasia, että tiedät tasan tarkkaan, missä jokainen kundi on.

– Jos missaat, että missä se yksi menee, ja hän saakin kiekon, niin se on yhtäkkiä selän takana. Se on pienistä asioista kiinni, ja sellaisten kundien kanssa pitää olla vähän erityisen tarkkana aina.

Kuusikosta Korpisalon maanmies Laine nousi suomalaistorjujan huulille kysyttäessä, kuka on pahin vastustaja.

– Kyllä he kaikki on aika lailla yhtä vahvoja. Mutta jos sanotaan, että ihan laukauksen ja puhtaan maalintekotaidon perusteella, niin kyllä se on Laine ja Ovetshkin. He osaavat tehdä maaleja, ja kummaltakin lähtee ihan hirveitä kuteja.

Ja maailmantähtien nollaaminen on luonnollisesti erityisen makeaa.

– On tavallista makeampaa, kun saa sellaisen kudin kiinni. Jos he ovat selkeässä maalintekopaikassa, ja sitten saa sen kudin kiinni, niin se on tosi hyvä fiilis.