Yksi kuluvan viikon yllättävimmistä jääkiekkouutisista oli luotsi Erkka Westerlundin varsin puskista tullut lähtö KHL-joukkue Salavat Julajev Ufan päävalmentajan paikalta. Itäisessä konferenssissa kakkoseksi sijoittunut joukkue ylsi pudotuspeleissä aina toiselle kierrokselle asti, eikä koko sarjanneljän parhaan joukko ollut kaukana.

Traktor Tsheljabinsk meni konferenssifinaaleihin voitoin 4-3. Ufan aivan kauden loppu tosin oli tahmea, sillä kolmessa viimeisessä mittelössä se teki vain kolme häkkiä ja päästi kymmenen.

Westerlund antoi Iltalehdelle kauden päättymisen jälkeen varsin ristiriitaisia kommentteja. Suomalaisluotsin joukkue ylsi minimiin, mutta se ei ollut riittävä suoritus. Ufalla olisi ollut saumoja parempaankin.

– Meillä oli hyvät saumat voittaa Traktor, mutta ei pystytty. Prosessi ja pelin kehittäminen olivat jääneet kesken, Westerlund manasi, ja jatkoi:

– Ei voi olla tyytyväinen lopulliseen tulokseen. Meidän olisi pitänyt päästä konferenssifinaaleihin. Se on ilmapiiri täällä. Ufassa minimitulos on se, että ollaan kahdeksan joukossa.

Westerlundin ex-joukkueen kausi jäi kuitenkin varmasti monien mielestä plus-merkkiseksi. Esimerkiksi loka-marraskuussa oli synkkää, sillä 12 ottelusta voittoja kertyi vain kolme.

– Tässä on itsellä olo, että tehtiin hyvä työ – kaiken sen jälkeen, mitä kauden aikana tapahtui.

Maajoukkueessa luotsina sekä MM- että olympiahopeaa ja kummassakin turnauksessa myös pronssia ottanut Westerlund valmensi KHL:ssä nyt kolmatta kauttaan. Kaksi ensimmäistä sesonkia menivät Jokerien peräsimessä.

Iltalehden alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.