Maalivahti Pekka Rinteen uskomaton kausi NHL:n runkosarjassa päättyi lauantaina, kun Nashville Predators kukisti Columbus Blue Jacketsin maalein 4-2.

Kokenut suomalaismaalivahti oli ottelussa tuttuun tapaan vahva, kun hän pysäytti kahden erän aikana 22 laukausta. Mies sai ottelussa myös huiliaikaa, sillä Juuse Saros vaihdettiin tolppien väliin päätöserän ajaksi.

Rinne pelasi NHL:n runkosarjassa ilmiömäisen hyvin, sillä 59 ottelusta hän torjui joukkueelleen peräti 42 voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa 92,7 oli paras kaikista maalivahdeista, jotka pelasivat yli 50 ottelua. Myös päästettyjen maalien keskiarvo (2,31) oli pienin.

Huikea kausi onkin nostanut suomalaiskonkarin vahvimmaksi ehdokkaaksi Vezina Trophyn (NHL:n paras maalivahti) voiton suhteen.

– Hänellä on paljon voittoja, hänen voittoprosenttinsa on NHL:n paras, hänen torjuntaprosenttinsa on paras ja päästettyjen maalien keskiarvo on paras.

– Olemme ensimmäisellä sijalla NHL:ssä ja hän on joukkueemme arvokkain pelaaja. Mielestäni hänen valintansa suhteen ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette latasi lehdistölle voitetun ottelun jälkeen.

LUE MYÖS

Leijoniin tipahtamassa todellinen jackpot NHL:stä? Näiden suomalaistähtien kausi päättyi runkosarjaan

NHL kutsuu? Liigan supertähti on siirtomarkkinoiden kuumin suomalaisnimi – ”Joka sarjasta on kiinnostusta”