NHL-joukkue Nashville Predatorsin tähtipuolustaja Ryan Ellis ylistää tänään The Players Tribune -sivustolla julkaistussa kirjoituksessaan joukkueen suomalaista maalivahtia Pekka Rinnettä.

Ellis on sitä mieltä, että Rinne pitää ehdottomasti valita NHL:n runkosarjan parhaaksi maalivahdiksi ja Vezina Trophyn saajaksi.

– Hän pelasi taas aivan naurettavan upean kauden. Hänen lukemansa ovat ihan sairaita. Kaiken lisäksi hän on yhtä mahtava myös pukukopissa, Ellis kirjoittaa.

– Jos te GM:t vielä mietitte, kenet valitsette Vezinan saajaksi, teen tämän teille helpoksi: palkinto kuuluu ”Peksille”, Ellis jatkaa.

Ellis ylistää myös Rinteen johtajaominaisuuksia.

– Paras esimerkki Peksin johtajuudesta nähdään, kun hän ei pelaa. Toinen maalivahtimme Juuse Saros on saanut olla Peksin opissa koko kauden, ja se näkyy selvästi hänen pelissään – Juusokin on ollut aivan mahtava. He ovat yksi liigan parhaista maalivahtikaksikoista.

Ellisillä on suomalaisesta kaksikosta myös hauska paljastus.

– Jätkät ovat alkaneet kutsua heitä isäksi ja pojaksi. Ykkös- ja kakkosmaalivahdin suhde ei välttämättä ole aina kovin suora ja helppo – siksi heidän ystävyytensä on niin mahtavaa. He ovat ainutlaatuinen pari. He puskevat toisiaan koko ajan parempiin suorituksiin. Ja kukaan ei hakkaa penkkiä lukempaa kuin Peks, kun ”Juice” ottaa ison torjunnan, Ellis kertoo.