Lappeenrannan SaiPan toimistolla oli tiistaina kiireinen päivä, kun joukkue sorvasi peräti kuusi jatkosopimusta tärkeiden runkopelaajien kanssa.

Jatkosopimuksen saivat Bastien Maia, David Goodwin, Jere Sneck, Markus Kojo, Valtteri Virkkunen sekä Roy Radke.

SaiPan tiedotteesta:

Jere Sneck

Jere Sneckin kausi oli nousujohtoinen ja menneellä kaudella Sneck iski tehopisteet 0+5=5. Urallaan 93 runkosarjaottelua tehoin 1+6=7 ja seitsemän pudotuspeliottelua tehoin 0+3=3 pelannut Sneck kehittyi päävalmentaja Tero Lehterän mukaan huomattavasti kauden aikana.

– Jere harjoitteli tosi hyvin kesän ja sai lihaa luiden ympärille. Hänellä on mielestäni paljon hyviä ominaisuuksia. Hänen kiekollisen pelaamisen varmuus kasvoi kauden aikana ja hän oppi käsittelemään tiettyjä asioita kauden aikana. Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu syksyllä, kun hänen peliesitykset paranivat ja itseluottamus kasvoi kauden loppua kohden, kuvaili Lehterä Sneckin mennyttä kautta.

Markus Kojo

Markus Kojo liittyi viime kauden lopussa SaiPaan ja ehti tällä kaudella pelata 32 ottelua, kunnes loukkaantuminen päätti miehen kauden. Uran avausmaalin Ilvestä vastaan syyskuussa tehneellä puolustajalla on edessään Lehterän mukaan iso ja mielenkiintoinen vuosi.

– Tuleva vuosi on Kojolle erittäin iso ja mielenkiintoinen vuosi. Kojo pystyy pelaamaan kovaa, mutta liikkuu tosi hyvin. Kaikkihan pitää Kojoa ilkeänä pakkina, mutta kiltti kaverihan hän on kaikinpuolin. Samat haasteet odottavat kuitenkin syksyllä kuin viime kaudella, mutta nyt Kojo pääsee heti alusta hyvin rytmiin mukaan ja toivotaan, että mies pysyy ehyenä ensi kauden.

David Goodwin

Viime kesänä Pennsylvanian osavaltion yliopistosta SaiPaan siirtynyt David Goodwin oli Topi Nättisen ohella ainoa pelaaja, joka pelasi kaikissa 60:ssa ottelussa runkosarjan aikana. Runkosarjassa tehot 10+19=29 iskenyt amerikkalainen siirtyy ensi kaudeksi päävalmentajan mukaan laitahyökkääjäksi, vaikka menneellä kaudella joutuikin pelaamaan keskushyökkääjänä.

– Davidin vahvuudet eivät välttämättä puoltaneet ammattilaisjääkiekkoon noin hyökkäysvoittoista pelaamista ja sen takia hänen kausi oli oikeastaan kolmijakoinen. Hyvän startin jälkeen kone yski etenkin tulospuolella ja sitä lähdettiin heti parantamaan. David tulee ensi kaudella pelaamaan laitahyökkääjänä ja on mielenkiintoista nähdä millä tavalla hän siinä onnistuu.

Bastien Maia

Ranskalainen Bastien Maia tuli liigajoukkueen mukaan A-nuorista, jossa Maïa takoi 26 ottelussa tehopisteet 15+18=33. Liigassa Maïa ehti pelata 19 ottelua, jossa laitahyökkääjä teki tehopisteet 1+3=4. Uran ensimmäisen liigamaalin Tapparaa vastaan tehneen ranskalaisen kausi päättyi kuitenkin loukkaantumiseen.

– Maia tuli A-nuorten kautta meidän mukaan Pitsiturnaukseen ja oikeastaan kahden vaihdon jälkeen totesin, ettei hän ole lähellekään valmis. Fysiikkapuolella hän oli vielä alkukaudesta hyvinkin vajavainen. Hänen kanssaan käytiin läpi tiettyjä kehityskohteita ja mies otti niistä hyvin kopin. Sitä kautta hän rupesi pärjäämään paremmin ja miehessä on vähän sellaista maalintekijän vaistoa. Maia kävi maajoukkuetauon jälkeen pienessä operaatiossa, jotta hän pystyisi lähtemään samalta viivalta joukkueen kanssa ensi kaudella.

Valtteri Virkkunen

Kolme ja puoli kautta SaiPassa pelannut Valtteri Virkkunen jatkaa SaiPan paidassa. Ensimmäisen kerran sitten kauden 2013-2014 ilman maalia runkosarjassa jäänyt Virkkunen keräsi kauden aikana viisi syöttöpistettä. Uhrautuvasta pelityylistään tunnettu Virkkunen kärsi jonkin verran loukkaantumisista, jotka rajoittivat miehen ottelumäärän 42:een menneellä kaudella.

– Kun Helkamasta puuttuu pakki, niin Virkkusesta puuttuu jarrut. Virkkunen kärsi jonkin verran loukkaantumisista osin uhrautuvan pelityylinsä vuoksi. Hän on monikäyttöinen työkalu, josta löytyy kuitenkin ketteryyttä ja nopeutta. Virkkunen on hyvä ja vastaanottavainen persoona, joka on kaiken järjen rajoissa valmis tekemään joukkueen eteen mitä vaan päästäkseen pelaamaan. En ihmettele yhtään, että edelliset valmentajat ovat pitäneet hänestä, kuvailee Lehterä.

Roy Radke

Kanadan juniorisarjasta OHL:stä SaiPaan try-outin kautta elokuussa saapuneessa Roy Radkessa on päävalmentaja Lehterän mukaan hurja potentiaali, jota yritetään saada miehestä ulos tulevan kesän aikana. Viime kaudella 42 ottelussa tehot 7+5=12 iskenyt Radke tulee Lehterän mukaan kesäksi Suomeen harjoittelemaan joukkueen mukana.

– Tulevan kesän haaste Radken suhteen on, että edes osa siitä potentiaalista saataisiin miehestä ulos. Radke tulee kesäksi Suomeen ja harjoittelee kesän joukkueen kanssa täällä. Jos edes osa potentiaalista saadaan ulos, niin voimme saada valtavan hienon tavarajunan, jossa on jarrut ja se kääntyy vasemmalle sekä oikealle. Hänen rajansa liikkuu jossain maan ja taivaan välillä.