NHL:n pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa maukkaan 3-2 -voiton Minnesota Wildin kustannuksella napannut Winnipeg Jets saattaa joutua lähtemään ensi yön mittelöön ilman arvostettua työmyyräänsä.

Jetsin kolmosketjussa viihtyvä Mathieu Perreault joutui jättämään avausottelun kesken toisessa erässä kipeytyneen olkapään takia. Winnipeg on tiedottanut, että hyökkääjän tilannetta tarkkaillaan, mutta ei lupaa Perreaultin toipuvan toiseen otteluun.

Perreaultin loukkaantumisesta voidaan syyttää Minnesotan kapteenia Mikko Koivua. Kokenut Leijonakapteeni antoi keskialueella kovan iskun Jets-hyökkääjälle, jonka jälkeen Perrault luisteli heti penkille tutkittavaksi. Kokeiltuaan hetken pelaamista Perreault näki parhaakseen jättää peli kesken.

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Koivu then returns the favor for his club and flattens Perreault. #MNWild

Koivun taklaus oli seurausta samassa vaihdossa tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa Winnipegin Dustin Bufyglien torppasi Joel Eriksson Ekin etenemisen.

– Sitä oli mielenkiintoista seurata. Se oli hyvä taklaus laittaa Eriksson Ek sivuun muutamaksi minuutiksi. Mutta vielä kiintoisampaa oli, että meidän kapteeni ja johtaja nousi esiin ja teki saman asian Perreaultille, Wildin valmentaja Bruce Boudreau kuvaili tilannetta Sportsnetille.

Boudreau arvostaa Koivua suuresti ja toivoo toisten pelaajien ottavan suomalaisesta esimerkkiä.

– Koivu antoi ymmärtää, että osaamme iskeä takaisin. Sitä johtajuus vaatii.

Winnipeg isännöi ottelusarjan seuraavaa ottelua. Peli alkaa Suomen aikaan ensi yönä kello 02:30.